De Haes Gartneri & kurs

Velkommen til vår lille gartnerskole!

Vår tilnærming for dyrking er at det skal være lystbetont. Selvfølgelig er det også beredskap, men dyrking er mer enn det, -det er hverdagslivet, hverdagslykke òg livsnødvendig med mat. Å få gode avlinger i kjøkkenhagen, -år etter år, og fulle lagre med potet og grønnsaker, gir mening.

Gjennom teori og praksis, så lærer kursene deg å sette i gang dyrking, vedlikeholde og utvikle hagen og dyrkingen din i lang tid. Våre kurs holdes fysisk på gartneriet med avvekslende teori og praksis. Kurset i kjøkkenhage passer til både nybegynnere og mer erfarne dyrkere, det gir en komplett innføring i kjøkkenhagedrift, til markedshagen og hobbygartneren, til alle slags grønnsakshager og til alle som elsker å dyrke!

Les mer om våre kurs og meld deg på allerede nå!

Det er tilfredstillende å beherske kunnskap om dyrking! Det er god matberedskap med egen vinterforsyning av grønnsaker og potet. Du lærer også om hvordan lagre de vikstigste grønnsakene.

Vi pleier å bake godt brød til kursene, surdeigsbrød med korn rett fra økologiske bønder, malt på kjøkkenet rett i deigen!

Digital påmelding: Trykk på datoen du ønsker å melde deg på for å reservere plass på kurset. Påmelding er bindene og faktura sendes i løpet av noen arbeidsdager.

Vi holder også eksklusive kurs for grupper, personale, de publiseres ikke her, men bookes etter avtale, ta kontakt!


Kjøpsvilkår for våre kurs:

  • Kjøp av kurs er bindende (unntatt angrefristloven)
  • Sjekk med din reiseforsikring om de dekker kursavgiften ved sjukdom.
  • Hvis du allikevel blir forhindret i å delta, kan du kontakte oss for muligheten for å flytte kursplassen din til et annet kurs. Dette bør skje før 3 uker før ditt opprinnelig kurs skal avholdes. Med forbehold om ledige plasser på andre kurs.
  • Dersom kurset blir avlyst av oss, vil du få refundert kursavgiften i sin helhet
  • Rabatt vilkår for skolehager som er medlem i Økologisk Norge sitt skolehage-medlemskapet.
  • Det lille Kjøkkenhagekurset

    Det lille Kjøkkenhagekurset er ett dagskurs med både praktisk og teoretisk læring. 


    Kurset gir en innføring og oppfriskning om økologisk kjøkkenhagebruk. Kurset passer for de som vil komme igang, og de som er igang og ønsker faglig underbygging! 

     

    Kurset koster 2700,- og inkluderer kursmateriell, lunsj og kaffe/te underveis. Alt økologisk, lokalt eller fra egen avling!

    Tid: Fredag kl 10.00 - 16.00 


    Innhold i kurset:

    • Jord, økologi og gjødsling. 
    • Frø, såing og stiklingsformering
    • Planting, redskaper og kjøkkenhagedrift i praksis.
    • Vekstskifte og samplantning

    Antall deltagere maks 16 pers.


    Kurset holdes av Birgitte og Arvid sammen, dette gir en dynamikk og åpner for samtale om temaer. Birgitte og Arvid har en bakgrunn som økologiske agronomer og produksjonsgartnere. Med over 25 års erfaring innen grønnsaksdyrking, landbruk og gartneridrift føler vi endelig at vi kan dele raust av erfaringene våre og håper å kunne tenne engasjement til å få etablert mange nye kjøkkenhager. 



    LEDIGE KURSDATOER OG PÅMELDING FOR 2025:


    >Fredag 28. Mars --FULLBOOKET--


    Kjøpsvilkår for våre kurs: 


    -Kjøp av kurs er bindende (unntatt angrefristloven)

    -Sjekk med din reiseforsikring om de dekker kursavgiften ved sjukdom.

    -Hvis du allikevel blir forhindret i å delta, kan du kontakte oss for muligheten for å flytte kursplassen din til et annet kurs. Dette bør skje før 3 uker før ditt opprinnelig kurs skal avholdes. Med forbehold om ledige plasser på andre kurs.

    -Dersom kurset blir avlyst av oss, vil du få refundert kursavgiften i sin helhet.

  • Økologisk kjøkkenhagedyrking -og planlegging (Det store kjøkkenhagekurset)

    Det store Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager.  Dette er vårt mest populære kurs, det gir den mest komplette forståelsen om dyrking.

     

    Kurset koster 4100,- og inkluderer kursmateriell, lunsj på fredag og lørdag og kaffe/te underveis. Alt økologisk, lokalt eller fra egen avling!


    Tid: Fredag kl 10.00 -17.00 Lørdag kl 9.30-15.00 med avvekslende praksis og teori.

    Overnatting: Anbefaler vi Thorbjørnrud Hotell eller Sløvika camping på Jevnaker


    Innhold og emner vi skal se nærmere på i stikkordsform:

    • Jordsmonn og klima. 
    • Kompost og gjødsling. 
    • Mangfold og forebygging. Hva er grunnlaget og prinsippene for økologisk dyrking? 
    • Driftsplan og oppbygging av din kjøkkenhage. Hvordan planlegge det, lage planen som passer deg
    • Busker og trær.
    • Formering, frø, såing, stikklinger.
    • Planteoppal og detaljert planlegging.
    • Vekstskifte og plantefamilier. 
    • Blomster, urter og våre viktigste kulturplanter i kjøkkenhagen.
    • Dyrking i drivhus, oppbinding&beskjæring av agurk og tomat

    Antall deltagere maks 16 pers.


    Kurset holdes av Birgitte og Arvid sammen, dette gir en dynamikk og åpner for samtale om temaer. Birgitte og Arvid har en bakgrunn som økologiske agronomer og produksjonsgartnere. Med over 25 års erfaring innen grønnsaksdyrking, landbruk og gartneridrift føler vi endelig at vi kan dele raust av erfaringene våre og håper å kunne tenne engasjement til å få etablert mange nye kjøkkenhager. 



    LEDIGE KURSDATOER OG PÅMELDING FOR 2025:

    >Det Store kjøkkenhagekurset 28.2-1.3 --Fullbooka--

    >Det Store kjøkkenhagekurset 7-8. Mars --Fullbooka--

    >Det store kjøkkenhagekurset 14-15.Mars --Fullbooka--

    > Det store kjøkkenhagekurset 21-22 mars --Fullbooka--


    Kjøpsvilkår for våre kurs: 


    -Kjøp av kurs er bindende (unntatt angrefristloven)

    -Sjekk med din reiseforsikring om de dekker kursavgiften ved sjukdom.

    -Hvis du allikevel blir forhindret i å delta, kan du kontakte oss for muligheten for å flytte kursplassen din til et annet kurs. Dette bør skje før 3 uker før ditt opprinnelig kurs skal avholdes. Med forbehold om ledige plasser på andre kurs.

    -Dersom kurset blir avlyst av oss, vil du få refundert kursavgiften i sin helhet.

  • Dyrking av økologiske veksthusgrønnsaker, blomster og oppal

    Kurset Dyrking av økologiske veksthusgrønnsaker, blomster -og oppal

    Er aktuelt for yrkes/ markedshagedyrkere, men også for hobbydyrkere som vil fordype seg i drivhusdyrking. Kurset er en dagskurs på en ukedag. 


    Kurset gir deg inspirasjon og kunnskap til å doble veksthusarealet ditt, og få en lønnsom drift, tilpasset ditt anlegg!


    Innhold i kurset går innpå våre viktigste veksthusgrønnsaker som tomat og agurk men også oppal, teknikk og økonomi. Samt økologisk blomster og potteplanteproduksjon!



    Pris: 2900,- 

    Anntall deltagere: Maks 16 pers

    Tid: kl. 09-16


    Innhold i stikkordform:

    • Jord, gjødsling og vanning. 
    • Plantefysiologi og klimaet i veksthuset.
    • Biologisk plantevern
    • Økonomistyring
    • Dyrkingssystemer, beskjæring og oppbinding
    • Tomatpoding på grunnstamme.
    • Sorter og oppal. 

    Kurset inneholder både praktisk og teoretisk opplæring. 


    Kurset holdes av Birgitte og Arvid sammen, dette gir en dynamikk og åpner for samtale om temaer. Birgitte og Arvid har en bakgrunn som økologiske agronomer og produksjonsgartnere. Med over 25 års erfaring innen grønnsaksdyrking, landbruk og gartneridrift føler vi endelig at vi kan dele raust av erfaringene våre og håper å kunne tenne engasjement til å få etablert mange nye kjøkkenhager. 


    KURSDATOER OG PÅMELDING FOR 2025:


    >Onsdag 26. mars Fullbooka


    Kjøpsvilkår for våre kurs: 


    -Kjøp av kurs er bindende (unntatt angrefristloven)

    -Sjekk med din reiseforsikring om de dekker kursavgiften ved sjukdom.

    -Hvis du allikevel blir forhindret i å delta, kan du kontakte oss for muligheten for å flytte kursplassen din til et annet kurs. Dette bør skje før 3 uker før ditt opprinnelig kurs skal avholdes. Med forbehold om ledige plasser på andre kurs.

    -Dersom kurset blir avlyst av oss, vil du få refundert kursavgiften i sin helhet.

Vil du vite mer?

Arvid og Birgitte Udo de Haes

Tlf. 92 41 49 50

post@dehaesgartneri.no

Kontaktinfo
Share by: