de Haes Andelslandbruk

Har du lyst til å høste ferske økologiske grønnsaker hele sesongen uten å luke eller vanne en eneste gang? Bli andelshaver hos oss!  Vi holder til  i enden av en avstikker fra E16 mellom Roa og Jevnaker. Med bil er det en time nord for Oslo eller en 30 minutterstur fra Hønefoss.

 

 

Vi deler på avlingen

Velkommen til Andelslandbruket på de Haes Gartneri!

Andelslandbruk betyr at man kjøper en andel i årets økologiske grønnsaksproduksjon før den er dyrket og dermed blir medeier i hele avlingen sammen med de andre andelshaverne. Andelshavere er da også med og bestemmer hva som dyrkes og i hvilke mengder.

Vi som dyrker grønnsakene er gartnere og agronomer. I 2018 bestemte andelshaverne at vi skulle satse på disse grønnsakene:

Obs! Ingenting er 100 % sikkert når man er avhengig av vær og vind, men vi har lagt inn bestilling på en fantastisk sommer med varme, mye sol og regn hver natt mellom 03.00 og 05.00.

 

Ingen dugnader

Selve dyrkingen tar vi oss av. Når grønnsakene er klare høster du som andelshaver selv det du vil ha. Vi sender ut ukentlige eposter som forklarer hva som kan høstes. Andelshaverne høster til sitt eget personlige forbruk og dekker faktisk grønnsaksbehovet om du er villig til å tilpasse kostholdet etter hva som er i sesong. Et eksempel på ukemeldig kan du lese her. Samme meldingen legges ut på en egen Facebookgruppe som Andelshaverne også bruker til deling av oppskrifter og bruken av de forskjellige grønnsakene. 

 

Kurs inkludert i prisen

Vi inviterer til minst to kurs i løpet av sesongen.  Kursene er både for folk utenfra og andelshavere. Som andelshaver betaler du bare for kursmateriell mens andre også må betale kursavgift. De som vil kan delta på disse og lære mer om praktisk økologisk dyrking. Med forbehold om endrede datoer er planlagte kurs for 2018:

– Onsdag 14. mars: Epletrær – vinterbeskjæring.

– Lørdag 5. mai: Krasjkurs i tomatdyrking.

 

Skoler, barnehager, omsorg eller integrering

Vi lager også tilpassede andeler for skoler, barnehager og andre innen omsorg eller integrering. Vi avtaler og tilpasser dette i hvert enkelt tilfelle, ta kontakt! Jord- og hagebruk er pedagogisk og helsebringende i seg selv.

 

 

Har du en hage hjemme?

Andelshaverne hos oss får også 5% rabatt på alle varer i Nettbutikken. Der får man de plantene man trenger til kjøkkenhagen hjemme!

 

Organisering og innmelding

Andelslandbruket organiseres som en forening under de Haes Gartneri, med eget styre (kjernegruppen) som velges blant andelshaverne på årsmøtet. Andelshaverne blir automatisk medlem i foreningen når andelen er betalt. Kjernegruppen er en gruppe engasjerte andelshaverne som passer på at vi gjør det som er vedtatt, er med og svarer og drifter Facebook, forbereder årsmøtet og i det heletatt er med og bærer det hele!

 

Kontakt

Har du spørsmål? Ta kontakt på: gartner@dehaesgartneri.no. Adresse og kart finner du her

 

Priser og innmelding for 2018

Hvis du har en voksenandel kan du høste så mye som du ville spist selv. En voksenandel tilsvarer altså en persons forbruk av de grønnsakene som til en hver tid er i sesong. Det betyr at forskjellige personer høster forskjellige mengder. Hvis du spiser tre gulrøtter i uka så høster du det når gulrøttene er klare. Hvis du foretrekker kål fremfor purre, så dropper du purren og forsyner deg godt av kålen. Du tar kål tilsvarende ditt forbruk av kål. Ordningen er tillitsbasert og det er opp til deg selv å passe på at du høster tilsvarende en persons grønnsaksforbruk av de grønnsakene vi dyrker. Andelslandbruk er ikke en profittvirksomhet. Det skal bare gå rundt.

  • Innmelding kr 250,- (gjelder for alle førstegangs innmeldinger)
  • Voksen andel 3450,- (+inmelding)
  • Barneandel 7-17 år 1725,- (+inmelding)
  • Barneandel <7 år, Gratis andel (kun innmelding 250,-)

Barneandeler kan ikke kjøpes uten voksenandeler.

Alle som allerede er medlem fra 2017 får tilbud om å fortsette og tilsendt faktura for 2018 andelen i januar.

 

Bestill Andeler